Categorieën
Bouw

Wat kunt u weten over bedrijfsloods bouwen

Voor het bouwen van jouw loods moet je diverse keuzes maken. Op welke locatie komt jouw loods te staan? En hoe groot moet deze zijn? Wat is de groeiprognose voor je bedrijf? Je wilt natuurlijk niet dat je al snel uit de loods groeit. Ook het materiaal en de gebruiksfunctie zijn belangrijk voor het bepalen van de prijs.

Unieke bedrijfsloods voor jouw behoeften

Elke bedrijfsloods of bedrijfshal is uniek, want deze moet perfect aansluiten bij de behoeften en gebruiksfunctie van jouw bedrijf. Je kunt de loods op maat laten ontwerpen door een architect. Ook zijn er bedrijven die complete projecten leiden vanaf de tekening tot aan de bouw en oplevering. Gezamenlijk bespreek je dan alle wensen en denken de professionals met je mee hoe de bedrijfsloods het best vorm kan krijgen. Zorg vooraf dat de bestemming voor het perceel geregeld is en verdiep je in de voorschriften, zoals afstand tot grens van het perceel, maximale goothoogte, nokhoogte en dergelijke. Daarnaast is het belangrijk om ook de uitstraling niet uit het oog te verliezen, zeker als je regelmatig afnemers of andere bezoekers ontvangt. Jouw bedrijfsloods kun je zien als het visitekaartje van je bedrijf. Het is vaak de moeite waard om net een stapje verder te gaan.

Bedrijfsloods bouwen

Snel een loods nodig

Als je snel een bedrijfsloods nodig hebt omdat je bijvoorbeeld op je huidige locatie niet meer aan de groeiende vraag kunt voldoen, is het wellicht een optie om te kiezen voor een bouwpakket. Je hebt de keuze uit zeer veel formaten en afmetingen. Ook zijn er bouwpakketten verkrijgbaar voor een geïsoleerde loods en maak je zelf keuzes op het gebied van beplating en zetwerk. Door alle verschillende keuzes zijn de mogelijkheden haast eindeloos en kun je een standaard loods sterk personaliseren. Deze loods laat je vervolgens in elkaar zetten of je gaat zelf aan de slag met de montage. Prijstechnisch gezien is dit vaak ook een interessante keuze.

Kosten voor bedrijfsloods bouwen

Door bij het bouwen van de loods gebruik te maken van lichte materialen kun je de kosten laag houden. De locatie heeft ook een grote invloed op de kosten. Zo is de grond op sommige locaties erg zacht, waardoor het nodig is om de loods op heipalen te bouwen. Ook is de grond duurder in bepaalde delen van Nederland. Het is dus verstandig om vooraf gedegen onderzoek te doen naar de optimale locatie voor jouw bedrijfsloods.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *